Windspinner

Virkkaa oma windspinner eli hauska härpäke, joka pyörii tuulessa. Ripustaa puuhun, terassille tai johonkin muuten kivaan tuuliseen paikkaan.

Netissä on ohjeita monellatapaa tehtynä, tässä sinulle Lankajengin oma versio – käytä sellaisenaan tai muokkaa haluamallasi tavalla.

  1. Ensimmäinen kerros; virkkaa ketjusilmukoista niin pitkä ketju, kuin haluat windspinnerin pituuden olevan. Mallissa virkattu valkoisella (kaikki langat tässä Novitan 7 veljestä lankoja).  Toinen kerros; virkkaa takaisin alkuunpäin mennessä samalla värillä jokaiseen ketjusilmukkaan yksi kiinteä silmukka. Kun pääset alkuun (loppuun) niin katkaise lanka.
  2.  Aloita kolmas kerros spinnerin toisesta päästä, eli siitä päästä mistä aloitit kerroksen kaksi. Tässä kohtaa vaihda väri siniraidalliseen lankaan.  Virkkaa tällä kerroksella jokaiseen silmukkaan 2kpl pylvässilmukoita. Kun pääset loppuun niin katkaise lanka.
  3. Neljäs kerros. Vaihda väri valkoiseen, aloita taas samasta päästä kuin edellisetkin kerrokset. Virkkaa tällä kerroksella jokaiseen silmukkaa 3kpl pylvässilmukoita. Kun pääset loppuun niin katkaise lanka.
  4. Viides kerros. Aloita taas samasta päästä, vaihda lanka siniseen ja virkkaa jokaiseen silmukkaan 1kpl kiinteä silmukka.
  5.  Kuvassa (nro5) näet spinnerin kasaan rullattuna ja kaikki kerrokset valmiina.
  6.  Tee spinnerin päähän roikkumaan tupsu tai muu paino. Voit käyttää myös esimerkiksi helmiä tms. Kiinnitä spinnerin yläpäähän ohut lanka tai siima, jonka päähän tee pieni lenkki. Lenkkiä ei kannata virkata, sillä siitä tulee niin paksu, että se estää helposti spinnerin pyörimisen.