Ystäväkirjassa Irene Pöytäsaari

1. Kuka olet ja missäpäin vaikutat?
Olen Irene Pöytäsaari Kokkolasta, Keski-Pohjanmaalta. Kokkola on varsin kaksikielinen kaupunki ja minäkin olen kaksikielisestä perheestä lähtöisin. Niinpä meillä päin kudotaan tai tikataan, minä stikkaan. Minulla on kaksi invalidisoivaa sairautta ja olen ollut kotona jo vuodesta 2016. Vuodesta 2018 olen pystynyt uudestaan aloittamaan rakkaan neulomisharrastukseni ja minä suoraan sanoen vain neulon päivät pitkät. Eat, sleep & knit sopiikin minuun täydellisesti.
 
2. Kuinka kauan olet suunnitellut neuleohjeita?
Olen neulonut noin kolmetoistavuotiaasta asti äidin tilaaminen viikkolehtien (Allas, Allers ja Hemmets Veckotidning) ohjeiden mukaan. Ohjeet olivat lähinnä isotöisiä neuleita, joten niitä sitten tehtiin enenevässä määrin. Neuloin kuitenkin aina ohjeiden mukaan, vasta parisen vuotta sitten innostuin kokeilemaan omia ideoitani sukkien neulomisessa. Siitä se sitten lähti ja nyt suunnittelen ja neuloin vain itsesuunnittelemiani sukkia. Tämän vuoden alussa uskaltauduin lähettämään ohjeita Lankajengiinkin. Ihanaa, kun on tällainen paikka, missä ihan tavalliset kotisuunnittelijatkin pääsevät myymään ohjeitaan!
 
3. Millaisia neuleita itse tykkäät eniten tehdä?
Tällä hetkellä voiton taitavat viedä kirjoneulesukat. Vaikka välillä on ihan kiva neuloa pipoja, lapasia ja huivejakin. 
 
4. Mikä on oma suosikkisi omista neuleistasi?
Oma suosikkini on varmaankin Sadonkorjuu-kirjoneulesukat, joista on ilmaisohje sekä blogissani että instatililläni. Ensimmäisiä ohjeitani. Toisena varmaankin Heleät-sukat, koska niistä tuli oikeasti tosi heleät väritykseltäänkin:)
 
5. Terveiset neuleohjeidesi ostajalle?
Kiitokset sinulle neuleohjeideni ostajalle! Merkitsee minulle paljon, että olet valinnut ohjeeni monien joukosta ja haluat toteuttaa suunnittelemani sukat. Toivottavasti nautit sukkien neulomisesta yhtä paljon kuin minä niiden suunnittelemisesta.
 
Pidän käsityöpainotteista blogia nimeltään Sairaastisukkaa.blogspot.com  ja samalla nimellä löydyn myös instagramista: @sairaastisukkaa.
 
Irenen suunnittelemia neuleohjeita -> Irene Pöytäsaari – Lankajengi