Ystäväkirjassa Johanna Naalisvaara

1. Kuka olet ja missäpäin vaikutat?
Olen Johanna Naalisvaara Ojakkalasta, Vihdistä
2. Kuinka kauan olet suunnitellut neuleohjeita?
Omia malleja olen tehnyt niin kauan kun olen käsitöitä harrastanut, eli noin 35 vuotta, mutta ohjeiden kirjoittamista muille vasta reilun vuoden verran.
3. Millaisia neuleita itse tykkäät eniten tehdä?
Olen Islantifani ja islanninhevosharrastaja, joten lähinnä sydäntäni ovat islantilaiset kaarrokeneuleet. Lisäksi minulle on tärkeää materiaalien ekologisuus ja eettisyys. Olen myös tehnyt useita neuleita kierrätyslangoista, esim ostanut kirppiksiltä neuleita, purkanut ne, ja käyttänyt langat uudelleen. Näin teen myös kun lapseni neuleet jää pieniksi, ja ne eivät ole vielä kuluneita. Samoin teen, jos jokin oma neule ei tulekaan pidetyksi, eli malli tai väritys ei ole onnistunut. Uskalla purkaa, koska neule, josta pidät paljon, on myös käytössä paljon!
Tykkään tehdä myös mittatilausneuleita, sellaisia jotka suunnitellaan paidan tulevan omistajan kanssa yhdessä, koska näistä neuleista tulee kaikista pidetyimmät, kun mitat ja mittasuhteet on juuri niin kuin neuleen käyttäjä tykkää.
4. Mikä on oma suosikkisi omista neuleistasi?
Varmaankin Tiu, kaarrokeneule, jossa tölttää islanninhevonen Tiu fra Vaanila.
5. Terveiset neuleohjeidesi ostajalle?
Kiitos Sinulle, joka kannatat suunnittelijan työtä. Neuleohjeiden valmistuksessa eri kokoihin (jokaisen koon koeneulonta) on todella iso työ. Valitsemalla eettiset materiaalit neuleeseesi, teet hyvän teon. Facebookista minut löytää Kandela Knitting sivulta, jonne julkaisen kuvia omista malleistani sitä mukaa kun uusia syntyy. Tervetuloa katsomaan!
 
Johannan suunnittelemia neuleohjeita -> Johanna Naalisvaara – Lankajengi