Ystäväkirjassa Saara Viljanen

1. Kuka olet ja missäpäin vaikutat?
Heippa, olen 25-vuotias neulesuunnittelija Saara Viljanen, 
käytän suunnittelijanimenäni Koson kudelma, joka juontaa juurensa lapsuuden lempinimeeni Koso.
Päästiin kesällä muuttamaan tuoreehkon aviomieheni kanssa, meidän ihanaan itse rakentamaan taloomme Uuraisille, Jyväskylän kupeeseen. Talon rakennus on lohkaissut ison osan ajastani päivätyöni rinnalla viimeisen vuoden ajalta, mutta menossa on kuitenkin ollut upeita projekteja neulesuunnittelun saralla, joita pääsette ihastelemaan viimeistään ensivuoden alussa.
 
Meille on tulossa myös pienten jalkojen tepastusta lokakuun loppupuolella, jolle pääni jo suunnittelee kaikkia ihania neuleita kovaa vauhtia, katsotaan mitkä ideat pääsevät puikoille asti.

 

2. Kuinka kauan olet suunnitellut neuleohjeita?
Opin neulomaan 5-vuotiaana mummoni kotiopetuksessa ja sieltä rakkaus käsitöihin sai kipinän. Aloitin neuleohjeiden suunnittelun keväällä 2020, jolloin suunnittelin ensimmäisen neuleohjeeni Huurre-sukat.
 
3. Millaisia neuleita itse tykkäät eniten tehdä?
Rakastan neuloa pitkävartisia kirjoneulesukkia ja kaarrokeneulepaitoja. Viihdyn myös paremmin puikkojen äärellä, jos hyppysissäni on jotain uutta ja erilaista kuviota tulossa, siitä kimmoke omaan suunnitteluun saikin alkunsa.
 
4. Mikä on oma suosikkisi omista neuleistasi?
Ehdoton suosikkini on Metsäkukkia-sukat, sillä suunnittelin ne omiin häihini morsiussukiksi. Neuloin myös kolmelle kaasolleni samat sukat lahjana suuresta avusta häiden suunnittelussa ja järjestelyssä.
 
5. Terveiset neuleohjeidesi ostajalle?
Paljon kiitoksia sinulle! Ihanaa, että olet löytänyt itsesi ohjeideni luo, toivottavasti rentoudut ja saat iloa suunnittelemieni ohjeiden parissa.
 
Minut löydät instagramista @kosonkudelma nimimerkin takaa ja Facebookissa on myös yksityinen ryhmä Koson kudelma, johon voit julkaista ohjeillani tehtyjä neulomuksiasi ja ihastella muiden kanssaneulojien tekeleitä.
 
Käy tutustumassa Saaran ohjeisiin TÄÄLLÄ.